ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ RAFTING ATHLETIC CENTER

Παρακαλώ περιμένετε...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ TREKKING

TREKKING
αποδράστε ελεύθερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ TREKKING

Πεζοπορία - εξερεύνηση. Μονοπάτια, δασικοί δρόμοι και καλντερίμια για πεζοπορία και εξερεύνηση δύσβατων περιοχών με πυκνά δάση και μικρά χωριουδάκια. Μία μοναδική δραστηριότητα που οδηγεί σε νέες περιπέτειες σε άγνωστα μέρη ενώ ταυτόχρονα χαρίζει υγεία. Θα απολαύσετε εικόνες μαγευτικής ομορφιάς που κάθε συμμετέχων μπορεί να αποθανατίσει στη φωτογραφική του μηχανή! Συχνές στάσεις για ξεκούραση και φωτογραφίες και στο τέλος όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που βγάζει ο οδηγός μας σας δίνονται σε DVD. Η δραστηριότητα υλοποιείται όλες τις εποχές του χρόνου .Για να λάβει κάποιος μέρος πεζοπορία το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει ψυχική και σωματική υγεία. Για τις πιο δύσκολες πεζοπορίες απαιτείται καλή φυσική κατάσταση.

Αν θέλετε περισσότερες διευκρινίσεις για τα προγράμματα μας μην διστάσετε να μας πάρετε τηλέφωνο ή επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας δώσουμε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και κατευθύνσεις.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

  • Σακίδιο πλάτης για να έχετε όλα τα πράγματα σας μέσα.

  • Παπούτσια πεζοπορίας ελαφρά και εύκαμπτα

  • Ρούχα βαμβακερά, ελαφριά , παντελόνι μακρύ , μια ζακέτα

  • Νερό– τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται εύκολα (σοκολάτες μπάρες δημητριακών ξηρούς καρπούς)

  • Καπέλο και γυαλιά ηλίου οπωσδήποτε

  • Αντηλιακό προσώπου – σώματος για τα χέρια και το λαιμό

  • προσωπικά είδη υγιεινής (Χαρτομάντηλα)

  • Σακούλα για απορρίμματα

  • Εφεδρικά εσώρουχα και κάλτσες

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ TREKKING

Από Πρός Σήμανση Χρόνος Μήκος Υψ. Διαφορά Δυσκολία
Μεγάλο Πάπιγκο Καταφύγιο Ο3 3ώρες   -    -  ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ TREKKING
-//- Δρακόλιμνη Ο3 4.5 ώρες 8χλμ 1050-2100μ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ TREKKING
-//- Γκαμήλα Ο3 6 ώρες 10χλμ 1050-2497μ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ TREKKING
-//- Βρυσοχώρι Ο3 16 ώρες 12χλμ 1050-2300-990μ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ TREKKING
-//- Αστράκα Ο3 5 ώρες 5χλμ 1050-2436μ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ TREKKING
Βραδέτο Μπελόη Ζ2 50' 2χλμ 1100-1340μ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ TREKKING
-//- Δρακόλιμνη Ζ3, Ζ1, Ο3 7 ώρες 16χλμ 1340-2100μ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ TREKKING
Καπέσοβο Σκάλα   -  2ώρες 3χλμ 1100-1340μ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ TREKKING
Τσεπέλοβο Δρακόλιμνη Ζ1, Ο3 6.5 ώρες 14χλμ 1080-2100μ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ TREKKING
-//- Γκαμήλα μέτρια 7 ώρες   -  1150-2497μ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ TREKKING
Βρυσοχώρι Γκαμήλα Ο3 12ώρες   -  1050-2497μ Ιούνιο-Οκτώβριο
-//- Γέφυρα Αώου   -  1.5 ώρες 5χλμ 1000-400μ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ TREKKING
Μονοδένδρι Οξιά Ζ8 2ώρες 3χλμ   -    - 
-//- Βίκος 03 7ώρες 10χλμ 1060-450-740μ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ TREKKING
-//- Πάπιγκο 03 7.5ώρες 12.5χλμ 1060-550-1000μ   - 

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΖΑΓΟΡΙΟΥ

Βραδέτο- Δρακόλιμνη Τύμφης

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσκολο μονοπάτι πεζοπορίας, το οποίο δεν προτείνεται για αρχάριους. Το μονοπάτι ξεκινά από το Βραδέτο για να καταλήξει στη Δρακόλιμνη της Τύμφης. Το μήκος της διαδρομής είναι περίπου 16,5 χιλιόμετρα και η διάρκειά της υπολογίζεται περίπου στις 8 ώρες. Η σήμανση του συγκεκριμένου μονοπατιού είναι το Ζ3, το Ζ1, καθώς και τα γνωστά στους πεζοπόρους κόκκινα σημάδια, αλλά δεν είναι καλή. Το Βραδέτο βρίσκεται σε υψόμετρο 1340 μ., ενώ η Δρακόλιμνη είναι σκαρφαλωμένη στα 2150μ. Αυτό σημαίνει ότι το μονοπάτι είναι ανηφορικό , εξαιτίας της οποίας ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Καλό είναι αν επιχειρήσετε να ακολουθήσετε τη διαδρομή αυτή να έχετε προμηθευτεί νερό, καθώς σπάνια θα συναντήσετε πηγές. Ιδανική περίοδος για τη συγκεκριμένη πεζοπορία είναι από Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο, που δεν υπάρχουν χιόνια και οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες . Η διαδρομή μπορεί να έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, θα σας αποζημιώσει όμως χάρη στις φυσικές ομορφιές που θα συναντήσετε. Αν είστε προσεκτικοί ίσως δείτε γυπαετούς και χρυσαετούς να πετούν , ενώ στη Δρακόλιμνη θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τους αλπικούς τρίτωνες .

Βραδέτο- Μπελόη

Η συγκεκριμένη πεζοπορική διαδρομή είναι αρκετά εύκολη και απευθύνεται σε όλους, μιας και δεν απαιτούνται εμπειρία και ειδικές γνώσεις για να την ακολουθήσει κανείς. Διαρκεί περίπου 1 ώρα και το μήκος της διαδρομής είναι 2,1 χιλιόμετρα. Το μονοπάτι ονομάζεται Ζ2 και η σήμανση είναι ικανοποιητική. Η υψομετρική διαφορά είναι πολύ μικρή καθώς η διαδρομή ξεκινά από το Βραδέτο που βρίσκεται στα 1340μ και καταλήγει στη Μπελόη που βρίσκεται στα 1450μ. Η πεζοπορία μπορεί να γίνει από την αρχές Απριλίου μέχρι και το Νοέμβριο. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να έχετε προμηθευτεί νερό καθώς δεν πρόκειται να συναντήσετε κάποια πηγή. Από τη Μπελόη θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την καταπληκτική θέα στη χαράδρα του Βίκου, καθώς στο σημείο εκείνο έχει το μεγαλύτερο βάθος.

Δίκορφο- Κήποι

Πρόκειται για μια πεζοπορία εύκολη ιδανική για αρχάριους και με αρκετά καλή σήμανση. Το μονοπάτι είναι το Ο3 και ξεκινά από το Δίκορφο για να καταλήξει στο χωριό Κήποι. Αν επιλέξετε τη συγκεκριμένη διαδρομή να ξέρετε ότι θα διανύσετε 12,5 χιλιόμετρα και θα χρειαστείτε περίπου 5 ώρες. Γίνεται όλο το χρόνο αλλά καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι μήνες με τις μεγάλες χιονοπτώσεις. Δεν χρειάζεται να πάρετε νερό μαζί σας ,κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα συναντήσετε πόσιμο νερό σε αρκετά σημεία, ενώ θα γοητευτείτε από τις φυσικές ομορφιές και τα πέτρινα γεφύρια.

Κήποι- Κουκούλι

Η διαδρομή ξεκινά από το χωριό Κήποι στα 830μ και καταλήγει στο χωριό Κουκούλι που βρίσκεται στα 950μ. Είναι μια εύκολη πεζοπορία διάρκειας 1 ώρας και 30 λεπτών και μήκους 4 χιλιομέτρων. Ακολουθείτε τη σήμανση Ζ31 αλλά να ξέρετε ότι δεν είναι ιδιαίτερα προσεγμένη . Εξαιτίας της ευκολίας της διαδρομής, μπορείτε να την ακολουθήσετε όλο το χρόνο αλλά καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας νερό. Θα σας μαγέψουν τα δάση με τους κέδρους και τις βελανιδιές μέσα από τα οποία περνάμε , ενώ θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε από το γεφύρι του Λαζαρίδη ή Κοντοδήμου αλλά και από τη σκάλα του Κουκουλίου.

Τσεπέλοβο- Γκαμήλα

Πρόκειται για μια αρκετά δύσκολη πεζοπορική διαδρομή καθώς ξεκινά από τα 1180μ και καταλήγει στα 2500μ που βρίσκεται η Γκαμήλα. Διαρκεί περίπου 8 ώρες η σήμανση του μονοπατιού είναι μέτρια. Να ξέρετε ότι σπάνια θα συναντήσετε στη διαδρομή σας πόσιμο νερό, ενώ ιδανικοί μήνες για την πεζοπορία είναι από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο. Το μονοπάτι περνά μέσα από λιβάδια και δίπλα από χαράδρες προσφέροντας μοναδικές εικόνες .

Δίλοφο- Βίτσα

Η απόσταση που πρόκειται να διανύσετε με τη συγκεκριμένη διαδρομή είναι 4 χιλιόμετρα και θα χρειαστεί περίπου 2 ώρες . Η υψομετρική διαφορά της αφετηρίας με το τέρμα του μονοπατιού είναι μόλις +80 μέτρα και είναι εύκολη διαδρομή ιδανική για αρχάριους . Ακολουθείτε το μονοπάτι Ζ15 που διαθέτει μέτρια σήμανση. Θα σας προτείναμε να έχετε προμηθευτεί νερό, καθώς σπάνια συναντούνται πηγές. Θα περάσετε πάνω από παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια, αλλά και από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη από τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε καταπληκτική θέα στη χαράδρα του Βίκου.

Νεγάδες- Τσεπέλοβο

Η διαδρομή ξεκινά από το χωριό Νεγάδες και αφού καλύψει 8 χιλιόμετρα καταλήγει στο χωριό Τσεπέλοβο. Η διάρκεια είναι περίπου 3 ώρες και 50 λεπτά και η υψομετρική διαφορά σχετικά μικρή. Πρόκειται για το μονοπάτι Ζ13 αλλά η σήμανση δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή σχεδόν όλο το χρόνο και ο βαθμός δυσκολίας είναι μέτριος. Να γνωρίζετε ότι πόσιμο νερό συναντάται σπάνια κατά τη συγκεκριμένη διαδρομή. Τα ομορφότερα σημεία της πεζοπορίας είναι όταν περνά από τα πέτρινα γεφύρια κοντά στο Τσεπέλοβο καθώς και από το γεφύρι στο στένεμα της χαράδρας.

Ελαφότοπος- Άνω Πεδινά

Η διαδρομή είναι αρκετά εύκολη και διαρκεί 1 ώρα και 50 λεπτά, καλύπτοντας 4 περίπου χιλιόμετρα. Ξεκινά από το χωριό Ελαφότοπο στα 1100μ για να καταλήξει στα 960μ που βρίσκονται το χωριό Άνω Πεδινά. Το μονοπάτι είναι το Ζ5 αλλά η σήμανση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την πεζοπορία σχεδόν ολόκληρο το χρόνο, αλλά καλό θα ήταν να έχετε προμηθευτεί νερό.

Κλειδωνιά- Καστράκι- Άγιος Μηνάς

Το μήκος της διαδρομής είναι 4 χιλιόμετρα και απαιτούνται περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά. Η υψομετρική διαβάθμιση είναι σχετικά μικρή και ο βαθμός δυσκολίας χαμηλός. Ακολουθείτε τη σήμανση Ζ16 η οποία όμως είναι ελλιπέστατη. Δεν υπάρχει περιορισμός σχετικά με το χρόνο πραγματοποίησης της πεζοπορίας γίνεται όλο το χρόνο , αλλά κατά τη διαδρομή δεν υπάρχουν πηγές με πόσιμο νερό ωστόσο να ξέρετε ότι το νερό του Βοϊδομάτη είναι πόσιμο. Ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής γίνεται μέσα σε δάση με βελανιδιές, ενώ περνά από τη γέφυρα του Βοϊδομάτη και τη Βυζαντινή εκκλησία της Ευαγγελίστριας. Στη μέση περίπου της διαδρομής θα συναντήσετε το ύψωμα Καστράκι στο οποίο υπάρχουν υπολείμματα παλιάς οχύρωσης και οικισμών.

Ασπράγγελοι- Ιερά Μονή Ασπραγγέλων

Η διαδρομή ξεκινά από το χωριό των Ασπραγγέλων που βρίσκεται σε υψόμετρο 970μέτρων και διαρκεί 1 ώρα καλύπτοντας 4 χιλιόμετρα. Το μονοπάτι είναι το Ζ17 και η σήμανση μέτρια. Εύκολο μονοπάτι αρκεί να έχετε προμηθευτεί νερό. Η διαδρομή καταλήγει στην Ιερά Μονή Ασπραγγέλων από την οποία μπορείτε να απολαύσετε υπέροχη θέα προς τα Γιάννενα αλλά και την περιοχή της Ζίτσας.

Ελάτη- Άγιος Μηνάς

Πρόκειται για μια διαδρομή εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου. Το μήκος της είναι 2 χιλιόμετρα και διαρκεί περίπου 1 ώρα. Η υψομετρική διαβάθμιση είναι -200μ και το μονοπάτι που ακολουθείτε είναι το Ζ24. Το μονοπάτι περνά μέσα από δάση με βελανιδιές, αλλά και το όμορφο, πέτρινο γεφύρι του Μύλου.

Μονοδένδρι- Βίκος

Η διαδρομή καλύπτει 10 χιλιόμετρα σε 6-7 περίπου ώρες και έχει κατηφορική πορεία δίπλα στο ποτάμι την πιο πολύ ώρα . Το μονοπάτι είναι το Ο3 και η σήμανση πολύ καλή. Πρόκειται όμως για μια διαδρομή με υψηλό βαθμό δυσκολίας και καλό θα ήταν να μην την ακολουθήσετε αν δεν έχετε εμπειρία και πεζοπορικές γνώσεις . Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για την επιλογή της περιόδου που θα πραγματοποιηθεί η πεζοπορία, καθώς η διάσχιση του φαραγγιού είναι επικίνδυνη στις περιόδους με βροχόπτωση. Γι’ αυτό προτείνονται οι μήνες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού. Κατά μήκος του μονοπατιού υπάρχει μια μόνο πηγή με πόσιμο νερό. Η διαδρομή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η διάσχιση του Βίκου θεωρείται από τις ομορφότερες και δυσκολότερες πεζοπορίες της Ελλάδας.

Μονοδέντρι- Πάπιγκο

Το μήκος διαδρομής είναι 12 χιλιόμετρα και η διάρκεια της διαδρομής είναι 8 ώρες περίπου. Το μονοπάτι που ακολουθείται είναι το Ο3 και η σήμανση είναι αρκετά καλή. Ο βαθμός δυσκολίας όμως είναι αρκετά υψηλός και θα πρέπει να αποφεύγονται οι περίοδοι βροχοπτώσεων, καθώς η διάσχιση του φαραγγιού και του ποταμού γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη. Οι μήνες που συνιστώνται είναι από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας συναντώνται 2 πηγές με πόσιμο νερό. Η πεζοπορία γίνεται μέσα σε δάση με βελανιδιές , ενώ η διάσχιση της χαράδρας του Βίκου είναι μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Καπέσοβο- Βραδέτο

Πρόκειται για μια διαδρομή με χαμηλό βαθμό δυσκολίας που καλύπτει 3 χιλιόμετρα και απαιτεί περίπου 2,5 ώρες. Η υψομετρική διαφορά είναι +250μ αλλά η σήμανση είναι ανύπαρκτη. Καλό θα ήταν όποιος ακολουθήσει τη συγκεκριμένη διαδρομή να έχει προμηθευτεί με πόσιμο νερό. Ιδιαίτερο σημείο της διαδρομής είναι η σκάλα του Βραδέτου μοναδική που είναι κατασκευασμένη με μοναδική τεχνική αλλά και τα πέτρινα γεφύρια πάνω από τα οποία περνά.

Τσεπέλοβο- Δρακόλιμνη Τύμφης

Η διαδρομή ξεκινά από το Τσεπέλοβο που βρίσκεται στα 1100μ και καταλήγει στη Δρακόλιμνη στα 2100μ. Το μήκος της διαδρομής είναι 15 χιλιόμετρα και χρειάζονται περίπου 8 ώρες για να τη διανύσει κάποιος. Η σήμανση του μονοπατιού είναι το Ο3 και το Ζ1, καθώς και τα γνωστά κόκκινα σημάδια στα δέντρα και στα βράχια. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο μονοπάτι που δε συνίσταται σε αρχάριους και θα πρέπει να ακολουθείται από Μάιο μέχρι και Οκτώβριο. Δε συναντούνται πηγές με πόσιμο νερό, οπότε θα πρέπει οι πεζοπόροι να είναι οργανωμένοι. Η διαδρομή είναι ιδιαίτερης ομορφιάς καθώς πραγματοποιείται σε λιβάδια με παρθένα φύση και δίπλα σε επιβλητικές χαράδρες. Στη Δρακόλιμνη μπορούμε να δούμε τους κάτοικους της λίμνης τους αλπικούς τρίτωνες και να κολυμπήσουμε μαζί τους .

Βίτσα- Γέφυρα Κόκκορη

Πρόκειται για μια εξαιρετικά εύκολη διαδρομή που καλύπτει μήκος 3 χιλιομέτρων και χρειάζεται περίπου 2 ώρες . Η σήμανση που ακολουθείται είναι η Ζ9 μέχρι την Σκάλα της Βίτσας. Από κει και πέρα ακολουθείτε το μονοπάτι Ο3. Η υψομετρική διαφορά των άκρων της διαδρομής είναι +100μ. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη διαδρομή όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά να ξέρετε ότι δε θα συναντήσετε πηγές με νερό. Χαρακτηριστικό σημείο της διαδρομής είναι η σκάλα της Βίτσας αλλά και το πέτρινο γεφύρι του Κόκκορη στο οποίο καταλήγει.

Πάπιγκο- Ορειβατικό Καταφύγιο- Δρακόλιμνη Τύμφης

Η συγκεκριμένη πεζοπορική διαδρομή έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας και δεν προτείνεται σε αρχάριους .είναι ίσως η πιο ξακουστή ορειβατική διαδρομή στην περιοχή .Το μήκος της διαδρομής είναι 9 χιλιόμετρα και απαιτούνται περίπου 5-6 ώρες για την Δρακολιμνη. Το μονοπάτι ξεκινά από τα 1050μ που βρίσκεται το Πάπιγκο και καταλήγει στα 2100μ. Ακολουθείται η σήμανση Ο3 καθώς και κόκκινα σημάδια στα βράχια. Προτείνεται να πραγματοποιηθεί η διαδρομή από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο που ο καιρός είναι καλος. Συναντώνται αρκετές πηγές με πόσιμο νερό, ενώ το μονοπάτι οδηγεί σε αλπικά λιβάδια και οροπέδια. Στο μέσον περίπου της απόστασης βρίσκεται το καταφύγιο στο οποίο οι πεζοπόροι μπορούν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν φαγητό και καφέ με μοναδική πραγματικά θέα. Το καταφύγιο λειτουργεί καθημερινά από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Στη Δρακόλιμνη οι λίγοι τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν μια βουτιά, γνωρίζοντας όμως ότι η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πάπιγκο- Αστράκα

Η διαδρομή ξεκινά από το Πάπιγκο που βρίσκεται στα 1050μ και καταλήγει ύστερα από 5 χιλιόμετρα και 5-6 περίπου ώρες στην κορυφή της Αστράκας, στα 2436μ. Ακολουθείται η σήμανση Ο3, πέτρες στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη και κόκκινα σημάδια. Ο βαθμός δυσκολίας ειναι αρκετά υψηλός και προτεινόμενος χρόνος για την πεζοπορία είναι από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Είναι βασικό να έχετε προμηθευτεί με νερό καθώς σπάνια θα συναντήσετε πηγές. Θα σας εντυπωσιάσουν τα όμορφα αλπικά τοπία και η παρθένα φύση.

Λάιστα- Βωβούσα

Η διαδρομή καλύπτει απόσταση 12 χιλιομέτρων και απαιτεί περίπου 4 ώρες και 30 λεπτά. Η σήμανση είναι το Ζ19, αλλά είναι ελλιπής. Ο βαθμός δυσκολίας του μονοπατιού είναι υψηλός και προτεινόμενη περίοδος για την πραγματοποίηση της πεζοπορίας είναι από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Η διαδρομή γίνεται μέσα σε πυκνά δάση με οξιές και μαύρα πεύκα.

Φραγγάδες- Διπόταμο

Πρόκειται για ένα μονοπάτι μέτριας δυσκολίας και μήκους 6 χιλιομέτρων που καλύπτεται μέσα σε 3 ώρες. Η σήμανση που ακολουθείται είναι το Ζ23. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την πεζοπορία όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά να φροντίσετε να έχετε προμηθευτεί με νερό.

Πάπιγκο- Γκαμήλα

Η διαδρομή έχει μήκος 10 χιλιομέτρων και απαιτεί περίπου 7 ώρες για να καλυφθεί. Ξεκινά από υψόμετρο 1050μέτρων που βρίσκεται το Πάπιγκο και καταλήγει στα 2490μ της Γκαμήλας. Ακολουθείται το μονοπάτι Ο3, πέτρες στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη και κόκκινα σημάδια πάνω στα βράχια. Η σήμανση είναι αρκετά καλή αλλά ο βαθμός δυσκολίας δύσκολος. Προτείνεται η διαδρομή να γίνεται από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Πηγές συναντούνται μόνο στο πρώτο μισό της διαδρομής. Το μονοπάτι περνά από το ορειβατικό καταφύγιο της ΕΟΟΑ στο οποίο οι πεζοπόροι μπορούν να διανυκτερεύσουν ή απλά να ξεκουραστούν. Λειτουργεί από Μάιο μέχρι και Οκτώβριο.

Πάπιγκο- Βίκος

Πρόκειται για μια πεζοπορία μέτριας δυσκολίας που απαιτεί 2 ώρες. Αφετηρία είναι το μικρό Πάπιγκο που βρίσκεται στα 1050μ και το τέρμα της διαδρομής είναι το χωριό Βίκος στα 770μ. Η σήμανση του μονοπατιού είναι το Ο3 μέχρι το φαράγγι του Βίκου και στη συνέχεια αφού διασχίσετε το φαράγγι, ακολουθείτε το ανηφορικό μονοπάτι προς τα δεξιά. Η διαδρομή μπορεί να γίνει από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο , εννοείται να αποφύγετε περίοδο έντονων βροχοπτώσεων . Καλό θα ήταν να έχετε προμηθευτεί νερό γιατί δε θα συναντήσετε πηγές.