ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ RAFTING ATHLETIC CENTER

Παρακαλώ περιμένετε...

HOT DOG MONORAFT

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ HOT DOG MONORAFT

HOT DOG
αποδράστε ελεύθερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ HOT DOG MONORAFT

Πρόκειται για μονοθέσια (monoraft που συνήθως διαθέτουν ιμάντες στήριξης για τα πόδια του αναβάτη) η διθέσια (hot dog) φουσκωτά σκάφη (raft) με τις ίδιες ιδιότητες που έχει και η βάρκα του rafting δηλαδή είναι αυτοαδειαζόμενα για να μπορεί να βγαίνει το νερό που εισέρχεται σε αυτά .Δεν έχουν καρίνα για να μπορούν να στρίβουν εύκολα και διαθέτουν τουλάχιστον τρεις ξεχωριστούς πλωτήρες ώστε αν κάποιος τρυπήσει να μπορούν να συνεχίσουν με ασφάλεια την κατάβαση. Στο monoraft και στο hotdog ο επαγγελματίας οδηγός ποταμού συνοδεύει 5 - 6 βάρκες στην προκαθορισμένη διαδρομή στο ποτάμι.

Το ραντεβού μας είναι στο ξενοδοχείο Ταξιάρχες στην Αρίστη έδρα της εταιρείας μας όπου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας θα πάρετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Επιπλέον, ο εξοπλισμός του hot dog monoraft, που αποτελείται από ολόσωμη ισοθερμική στολή, αντιανεμικό, σωσίβιο, κράνος , καλτσάκια από νεοπρέν, ειδικά παπούτσια νεοπρεν και γάντια νεοπρεν όταν χρειάζεται , αυτά αποτελούν ουσιαστικά την προσωπική σας ασφάλεια .Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας μας έχουν θέρμανση , κλιματισμό , αποδυτήρια με ντουλάπες και ντους , ενώ στον ίδιο χώρο δεν «αλλάζουν» άνδρες και γυναίκες. Θα σας πρότεινα να έχετε μία πετσέτα μαζί σας για να σκουπιστείτε, να κάνετε το μπάνιο σας αν θέλετε και να ντυθείτε ωστόσο εάν δεν φέρετε πετσέτα μην ανησυχείτε έχουμε να σας δώσουμε μέχρι και σαμπουάν. Ένα δεύτερο εσώρουχο η μαγιό είναι το μοναδικό που πρέπει να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες μαζί τους.

Για να συμμετέχει κάποιος σε καταβάσεις hot dog - monoraft πρέπει να ξεκινήσει από ποτάμια πρώτου-δευτέρου βαθμού δυσκολίας και να προχωρήσει στη συνέχεια σε ποτάμια μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση κολύμβησης, ψυχική και σωματική υγεία.

Η μεγάλη ευστάθεια και η εξαιρετική ευελιξία που διαθέτουν τα σκάφη αυτά προσφέρει στα πληρώματα τους έντονες συγκινήσεις και μια αμεσότερη επαφή με το υγρό στοιχείο.

Το monoraft είναι ευκολότερο στην οδήγηση σε σχέση με το hot dog και αυτό γιατί είναι μικρότερο και πιο ευέλικτο σε αντίθεση με το hot dog που είναι μεγαλύτερο και χρειάζεται ένας σχετικός συγχρονισμός από το πλήρωμα του.

Με μέτρια στάθμη νερού το ποτάμι είναι ιδανικό για όσους έχουν προηγούμενη εμπειρία στο rafting και θέλουν να δοκιμάσουν hot dog.

Αν θέλετε περισσότερες διευκρινίσεις για τα προγράμματα μας μην διστάσετε να μας πάρετε τηλέφωνο ή επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας δώσουμε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και κατευθύνσεις.

ΒΑΘΜΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ HOT DOG MONORAFT

Έχει επικρατήσει διεθνώς ένα κοινό σύστημα αξιολόγησης και κατάταξης με βαθμούς από το 1 έως το 6.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ
(1) Εύκολο Το νερό κινείται γρήγορα με μικρές αναταράξεις και κύματα. Λίγα εμφανή εμπόδια που αποφεύγονται εύκολα με λίγη εκπαίδευση. Ελάχιστος κίνδυνος για τους κολυμβητές. Μπορεί να τα καταφέρει κανείς και μόνος του.
(2) Για αρχάριους Απλές δίνες με φανερά περάσματα. Μπορεί να χρειαστεί να γίνουν κάποιες μανούβρες, αλλά τα βράχια και τα κύματα αποφεύγονται εύκολα. Μέτρια τα πράγματα. Κανονικά περάσματα ποταμών, μικρές δίνες, χαμηλή ταχύτητα, εύκολα εμπόδια και πολλά eddies (ήσυχα σημεία για στάση και ξεκούραση). Προτείνεται στους πρωτάρηδες αθλητικούς τύπους.
(3) Μέτριας δυσκολίας Δίνες με μέτρια και ευμετάβλητα κύματα που μπορούν να τουμπάρουν ένα ανοιχτό κανό. Η αποφυγή τους δύσκολη. Απαιτούνται: περίπλοκες μανούβρες σε γρήγορα ρεύματα, καλός έλεγχος της βάρκας σε στενά περάσματα. Αυτό μάλιστα. Σχετικά δύσκολο, μεγαλύτερα κύματα και πιο αυξημένη ταχύτητα, στενότερα περάσματα, περισσότερες δίνες, stoppers (κρυμμένα σημεία που «κολλάνε» τη βάρκα και απαιτούν γρήγορες και δυνατές κουπιές) και λιγότερα eddies. Συνιστάται σε νέα, πιο δραστήρια άτομα με καλή φυσική κατάσταση, έστω κι αν είναι πρωτάρηδες.
(4) Για προχωρημένους Μεγάλες, δυνατές αλλά προβλέψιμες δίνες απαιτούν ακριβείς χειρισμούς σε ταραγμένα νερά. Επικίνδυνα σημεία: μικρές πτώσεις , ρουφήχτρες κ.ά. υπάρχουν ανάλογα με το ποτάμι . Απαιτείται γνώση ειδικών χειρισμών της βάρκας. Η αδρεναλίνη αρχίζει πραγματικά να ανεβαίνει. Αρκετά δύσκολη «πίστα» με διαδρομές που απαιτούν συνεχή επιθεώρηση, κρυμμένα εμπόδια, περισσότερο κουραστική με λιγότερα eddies. Προτείνεται σε άτομα που έχουν κάνει κάμποσες φορές rafting και έχουν αντοχές και -το κυριότερο- εδώ δεν παίζουμε και δεν ρίχνουμε τους γκρινιάρηδες της παρέας στο ποτάμι.
(5) Για έμπειρους Μεγάλες παρατεταμένες ή πολύ δυνατές δίνες με εμπόδια που ενδέχεται να βάλουν τον κωπηλάτη σε κίνδυνο. Απότομες πτώσεις από μικρό ύψος, δύσκολες, περίπλοκες διαδρομές και εμπόδια που είναι αδύνατον να αποφευχθούν.
Μεγάλες παρατεταμένες δίνες μπορεί να καταπονήσουν άτομα χωρίς πολύ καλή φυσική κατάσταση. Απαιτείται συνεχής παρατήρηση μπροστά, που μπορεί να είναι δύσκολη.
Μην το επιχειρήσετε αν δεν έχετε παρακολουθήσει σοβαρά μαθήματα rafting και δεν είστε αρκετά έμπειροι. Το στάδιο αυτό περιλαμβάνει δύσκολες διαδρομές με μεγάλη ταχύτητα νερού και καταρράκτες. Απαιτούνται ειδικός εξοπλισμός, καλή εκπαίδευση και εμπειρία σε διαδικασίες διάσωσης.
(6) Για εξαιρετικά έμπειρους Συχνά αυτές οι διαδρομές είναι απρόβλεπτες και εξαντλούν τα όρια επικινδυνότητας με τη δυσκολία και τα εμπόδιά τους. Τα λάθη εδώ μπορεί να αποβούν μοιραία, καθώς η διάσωση ίσως να είναι δύσκολη. Μόνο για ομάδες πολύ έμπειρων, έπειτα από έλεγχο και με όλες τις προφυλάξεις.

Αν ζητάς λοιπόν κάτι παραπάνω από μία απλή περιπέτεια, αν είσαι από αυτούς που θέλουν να ζουν τα πάντα στο όριο, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις monoraft η το hotdog , σίγουρα θα σε αποζημιώσει και ίσως να αποδειχτεί η συναρπαστικότερη εμπειρία της ζωής σου.

Η φυσική διαμόρφωση του χώρου του ποταμού, η διάταξη και συχνότητα των περασμάτων που ισορροπημένα εναλλάσσονται με ήρεμα και χαλαρά κομμάτια και σε συνδυασμό με την σωστή ποσότητα νερού, κάνουν την διάσχιση των ποταμών με monoraft και hotdog , μία πραγματικά απολαυστική και συναρπαστική εμπειρία. Για όλους εσάς που είχατε αρκετές εμπειρίες με βάρκες rafting και θέλετε να έχετε μία πιο προσωπική εμπειρία οδηγώντας μόνοι σας το σκάφος σας, με την υποστήριξή μας φυσικά! Είναι μία εμπειρία που πραγματικά αξίζει κάποιος να δοκιμάσει.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΤΑΜΙ

Μπορείτε να επιλέξετε το ποτάμι που θέλετε να ακολουθήσετε ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας.

Ποταμός Βοιδομάτης-Χαράδρα Βίκου

Βοιδομάτης-Χαράδρα Βίκου

(2 βαθμός)
Κατάβαση στο καθαρότερο και ομορφότερο ποτάμι της Ευρώπης. Μαγευτική διαδρομή με βαθμούς δυσκολίας 2ου-3ου, διασχίζουμε το καταπράσινο φαραάγγι του Βίκου με αποκορύφωμα την κατάβαση του καταρράχτη στο πέτρνιο γεφύρι της Κλειδωνιάς. Αρχή στην γέφυρα της Αρίστης και τέλος στην Κλειδωνιά.

Ποταμός Αώος (Βοβούσα - Βρυσοχώρι - Κόνιτσα - Μπουραζάνι)

Αώος (Βοβούσα - Βρυσοχώρι - Κόνιτσα - Μπουραζάνι)

(2, 3, 4, 5 βαθμός)
Καλή προετοιμασία για μια κατάβαση με συνεχή περάσματα στο πιο απαιτητικό ποτάμι της Ελλάδας. Αρχή, το πέτρινο γεφύρι της Βοβούσας και τέλος το όμορφο γεφύρι της Κόνιτσας. Το συγκεκριμένο κομμάτι του Αώου ποταμού περνά ανάμεσα από το 2ο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας (Σμόλικας 2,637μ) και την Οροσειρά της Τύμφης (Γκαμήλα 2,497μ).

Ποταμός 'Αραχθος - Καλαρρύτικος

'Αραχθος - Καλαρρύτικος

(2,3,4 βαθμός)
(χαράδρα Αράχθου - φαράγγι Αράχθου - κάτω Άραχθος) Καταπληκτικές διαδρομές σε όλο το μήκος του Άραχθου με εναλλαγές στα τοπία και στις δυσκολίες του ποταμού. Περάσματα 2ου, 3ου και 4ου βαθμού δυσκολίας μέσα από κοιλάδες και φαράγγια με σπηλιές και μικρούς καταρράκτες.

Ποταμός Αχέροντας (Σεριζιανά - Γλυκή)

Αχέροντας (Σεριζιανά - Γλυκή)

(2 βαθμός)
Καταπληκτική διαδρομή στις "Πύλες του Άδη" με εναλλαγές στα τοπία και στις δυσκολίες του ποταμού. Περάσματα 3ου και 4ου βαθμού δυσκολίας μέσα από το στενό φαράγγι του Αχέροντα.