ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ RAFTING ATHLETIC CENTER

Παρακαλώ περιμένετε...

ΑΠΟΔΡΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Εναλλακτικές δραστηριότητες Ηπειρος Ιωαννινα
που μπορει να προκύψουν

Αναφέρουμε μερικές συχνές ερωτήσεις ώστε να σας βοηθήσουμε να λύσετε τυχόν απορίες σας.

ΓΕΝΙΚΑ
 Διαφορετικός βαθμός δυσκολίας για κάθε δραστηριότητα

Η απάντηση είναι ΝΑΙ, κάθε δραστηριότητα έχει το δικό της βαθμό δυσκολίας και κάθε ποτάμι έχει τη δική του διαβάθμιση

Όλες οι δραστηριότητες του Rafting Athletic Center είναι διαθέσιμες καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. Η μόνη περίπτωση να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί κάποια δραστηριότητα είναι η ύπαρξη ακατάλληλων καιρικών συνθηκών.
Λειτουργούμε όλες τις μέρες του χρόνου και τις αργίες, με τον minimum αριθμό συμμετεχόντων που υπάρχει στο κάθε μας πρόγραμμα.

Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για την πραγματοποίηση μίας δραστηριότητας είναι :
Rafting :2 συμμετοχές
Hot dog :2 συμμετοχές
Kayak-Monoraft :1 συμμετοχή
Trekking :4 συμμετοχές
Mountain Bike :4 συμμετοχή
Γουρούνες :1 συμμετοχή
Paintball :8 συμμετοχές
Κυνήγι μανιταριών :6 συμμετοχές
Αλεξίπτωτο πλαγιάς :1 συμμετοχή

Κράτηση όλες τις μέρες του χρόνου
Ποιος συντονίζει τις εκδρομές
Για να λειτουργήσουν όλα ομαλά σε μια διαδρομή χρειάζεται συντονισμός της ομάδας και γι' αυτό μόνο ο υπεύθυνος οδηγός πρέπει να δίνει εντολές ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση. Ο οδηγός εξηγεί τι πρέπει να γίνεται πριν ξεκινήσει η εκδρομή και φροντίζει ώστε όλα να πάνε καλά.
Αυτό είναι ανάλογο με το βαθμό δυσκολίας του ποταμού. Σε ποτάμια με βαθμό δυσκολίας 2 όπως στον Βοϊδομάτη , σχεδόν όλοι από 4 χρονών και πάνω θεωρούνται ικανοί. Το ράφτινγκ δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Σε ποτάμια με βαθμό δυσκολίας από 4 και πάνω χρειάζεται ανάλογη εμπειρία και καλύτερη φυσική κατάσταση.
Ποιοι μπορούν να κάνουν ραφτινγκ
Βεβαίως και μπορούν να κάνουν παιδία rafting, αρκεί να υπάρχει η συγκατάθεση από τους γονείς τους και με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν σε διαδρομές που ο βαθμός δυσκολίας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος.
Επειδή μπορεί να βραχείτε καλό είναι να αποφύγετε το rafting αν είστε κρυωμένοι ή αδιάθετοι.
Ο οδηγός είναι υπεύθυνος να υποδείξει στους επιβάτες στη σωστή θέση μοιράζοντας το βάρος .Ιδιαίτερα θα πρέπει προσέχουμε:
Να καθόμαστε με τρόπο που δεν μας εμποδίζει να κωπηλατούμε.
Να μην κάνουμε απότομες μετακινήσεις και αλλαγές θέσεων χωρίς να ενημερώσουμε τον οδηγό μας .
Μην πάρετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή, κινητό και οποιοδήποτε άλλο gadget (εκτός αν είναι εντελώς αδιάβροχα και μπορείτε να τα δέσετε κάπου πάνω σας). Μπορεί να μην βραχείτε αλλά είναι πιθανό να μπουν πολλά νερά στη βάρκα. Πιστέψτε με, δεν θέλετε να το ρισκάρετε.
Να ξέρετε ότι θα κουραστείτε λίγο όμως θα διασκεδάσετε και θα ξετρελαθείτε στο rafting, κάθε λεπτό του είναι τόσο έντονο και εκστατικό που θα πρέπει να σας μείνει αξέχαστο.
Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας μας έχουν θέρμανση , κλιματισμό , αποδυτήρια με ντους προετοιμαστείτε κατάλληλα , στον ίδιο χώρο δεν «αλλάζουν» άνδρες και γυναίκες υπάρχουν ξεχωριστά αποδυτήρια. Θα σας πρότεινα να έχετε μία πετσέτα μαζί σας για να σκουπιστείτε, να κάνετε το μπάνιο σας αν θέλετε και να ντυθείτε ωστόσο εάν δεν φέρετε πετσέτα μην ανησυχείτε έχουμε να σας δώσουμε. Υπάρχουν ντουλάπες να αφήσετε τα ρούχα σας και χρηματοκιβώτια να αφήσετε τα πολύτιμα σας αντικείμενα.
Μοναδική σας υποχρέωση είναι να έρθετε στο σημείο εκείνο στο οποίο ξεκινά η κάθε δραστηριότητα δηλαδή στο ξενοδοχείο Ταξιάρχες στο χωριό Αρίστη . Όλες οι μετακινήσεις προς την αφετηρία της κάθε δραστηριότητας και από τον τερματισμό γίνονται με δικά μας μέσα.
Φυσικά και μπορείτε. Στις δραστηριότητες που κάνουμε κανένας δεν αισθάνεται μόνος και εντέλει γινόμαστε όλοι μία μεγάλη παρέα.
Υπάρχουν βάρκες μικρότερες και μεγαλύτερες, από 2 έως και 8 ατόμων. Πάντα όμως ο αριθμός των ατόμων σε κάθε βάρκα εξαρτάται από τις συνθήκες του ποταμού και τις παρέες .
Στη βάση μας, στο ξενοδοχείο Ταξιάρχες στο χωριό Αρίστη.
Η συμμετοχή σε κατάβαση με monoraft προϋποθέτει ηλικία πάνω από 12 ετών, τουλάχιστον μέτρια φυσική κατάσταση, μικρή εμπειρία σε rafting και φυσικά να ικανότητα κολύμβησης.
Μετά την καθιέρωση του rafting σαν μέσο κατάβασης των ποταμών η ανάγκη για μεγαλύτερη ευχαρίστηση και περισσότερη αδρεναλίνη δημιούργησε το monoraft και το hot dog. Πρόκειται για σχετικά εύκολα και παιχνιδιάρικα σκάφη χωρίς να απαιτείται για την οδήγηση τους ειδική εκπαίδευση και εμπειρία όπως το kayak. Η μεγάλη ευστάθεια• και εξαιρετική ευελιξία που διαθέτουν προσφέρει στα πληρώματα τους• έντονες συγκινήσεις και μια αμεσότερη επαφή με το υγρό στοιχείο.
Ο επαγγελματίας οδηγός ποταμού συνοδεύει 5 - 6 μονοθέσιες-διθέσιες βάρκες στην προκαθορισμένη διαδρομή στο ποτάμι.
Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Το βασικότερο είναι η ασφάλεια που εξασφαλίζουν τα οχήματα. Δεν απαιτούν γνώσεις ισορροπίας και διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο, χαρακτηριστικά που καθιστούν εύκολη την οδήγηση. Υπάρχουν εξάλλου και ειδικά σχεδιασμένα 4x4 φυσικά πολύ πιο διασκεδαστικά !Τα τοπία που θα δούμε είναι μοναδικά και σε καμιά περίπτωση δεν μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητος σας ούτε και αν είναι 4x4.
Φυσικά και μπορούν. Καλό θα ήταν από 5-6 ετών και άνω. Η κάθε διαδρομή μας έτσι κι αλλιώς επιλέγεται πάντα ανάλογα με το δυναμικό της ομάδας.
Ανάλογα με την πεζοπορία νωρίς το πρωί , οι ώρες ποικίλουν αλλά ποτέ δε δίνουμε τα ραντεβού μας μετά τις 11 το πρωί.
Ανάλογα με την εποχή, για άνοιξη-καλοκαίρι πρέπει να φοράτε ελαφρύ μπλουζάκι καλυτέρα μακρυμάνικο , ελαφρύ παντελόνι ή βερμούδα πεζοπορίας, παπούτσι ελαφρύ ορειβατικό ή τύπου αθλητικό με αντιολισθητική σόλα, και να έχετε μαζί σας ένα ελαφρύ μπουφάν τύπου fleece, καπέλο και οπωσδήποτε αντιηλιακή κρέμα.
Εάν τηρηθούν απαρέγκλιτα οι οδηγίες των συνοδών – οδηγών δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Φροντίζουμε και επιλέγουμε τις πιο ασφαλείς διαδρομές , επίσης χρησιμοποιούμε τον αρτιότερο εξοπλισμό, φυσική κατάσταση?
Φυσικά και μπορείς. Στην πραγματικότητα ένα πολύ μεγάλο μέρος των παικτών σχεδόν οι μισοί είναι γυναίκες.
Για ανηλίκους, είναι υποχρεωτική η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα η οποία διασφαλίζεται είτε με την παρουσία του ίδιου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού .
Όχι. Οι βολές δεν επιτρέπονται σε απόσταση κάτω από 5 μέτρα και το μέτρο αυτό όπως και όλα τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται αυστηρά .Εξ' άλλου η ολόσωμη φόρμα παραλλαγής με εσωτερική επένδυση , ο προστατευτικός θώρακας η μάσκα προσφέρουν μεγάλη προστασία.
Παιχνίδια μπορούν να γίνονται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκων, εκτός από περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινόμενων.
Από το πιο μικρό group των 8 ατόμων έως όσα άτομα θέλετε....16 άτομα το μέγιστο. Από την άλλη πλευρά ένας μεγάλος αριθμός ατόμων εξυπηρετεί καλύτερα την εφαρμογή περισσότερων σεναρίων και δίνει την δυνατότητα να εξαντλήσετε περισσότερες αποστολές. Ιδανικός αριθμός ατόμων είναι τα 14-16 άτομα .
Όχι, ούτε γενικά στο paintball αλλά δεν χρειάζεται και καμιά ιδιαίτερη φυσική κατάσταση.
όχι θα αλλάξουμε στα αποδυτήρια στην βάση μας στο ξενοδοχείο Ταξιάρχες και μετά με mini bus θα πάμε στην πιστά. Εννοείται το ιδιο mini bus θα μας φερει πισω στο ξενοδοχείο.
Όχι, το πάρκο μας είναι σε ένα πυκνό ιδιόκτητο δασικό χώρο εξ’ ολοκλήρου διαμορφωμένο με ειδικές κατασκευές φτιαγμένες αποκλειστικά για να εξυπηρετούν τα σενάρια του paintball. Με σεβασμό στο χώρο, έχουμε διαμορφώσει τα πεδία με φυσικά υλικά και ειδικές κατασκευές.
Όχι, εφόσον ολα παρέχονται από το εμας. Επειδή ο ατομικός ρουχισμός σχετίζεται με την άνεση και πάνω απ' όλα με την υγιεινή, η συμμετοχή του κάθε παίχτη γίνεται με τα προσωπικά του ρούχα. Ωστόσο, για την ομοιομορφία των ομάδων και την ανάγκη των σεναρίων, δίδεται σε όλους στολή παραλλαγής με ενίσχυση με διακριτικά ομάδων που φοριέται πάνω από τα ρούχα του κάθε παίχτη, προστατευτικός θώρακας, προστατευτικό λαιμού ,μάσκα
Το χρώμα που υπάρχει μέσα στις χρωμόσφαιρες βγαίνει εύκολα με ένα απλό πλύσιμο.