ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ RAFTING ATHLETIC CENTER

Παρακαλώ περιμένετε...

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ RAFTING

RAFTING
αποδράστε ελεύθερα

Σχετικα με το RAFTING

Ο όρος rafting προέρχεται από αγγλική λέξη raft (=σχεδία) και σημαίνει την κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα και κουπιά. Το ρεύμα του ποταμού είναι αυτό που καθορίζει την πορεία, ενώ ο οδηγός και τα κουπιά χρησιμοποιούνται για την αποφυγή των εμποδίων και για κάθε περίπτωση ανάγκης.

Ο αριθμός των επιβατών καθορίζεται από το μέγεθος της βάρκας, αλλά συνήθως στις οργανωμένες εκδρομές μας οι βάρκες φιλοξενούν 2-8 άτομα και τον οδηγό. Το rafting είναι ένα άθλημα που συνδυάζει τη δράση και την επαφή με τη φύση, αλλά κυρίως είναι ένα ομαδικό άθλημα που απαιτεί συνεργασία και κοινωνικότητα. Άλλωστε, μεγάλο προτέρημα του αθλήματος (αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι) είναι ότι δεν απαιτεί κανένα «προσόν» ή γνώση ή πείρα για να το επιχειρήσει κανείς.

Το ραντεβού μας είναι στο ξενοδοχείο Ταξιάρχες στην Αρίστη έδρα της εταιρείας μας όπου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας θα πάρετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Επιπλέον, ο εξοπλισμός του rafting, που αποτελείται από ολόσωμη ισοθερμική στολή, αντιανεμικό, σωσίβιο, κράνος , καλτσάκια από νεοπρέν, ειδικά παπούτσια νεοπρεν και γάντια νεοπρεν όταν χρειάζεται , αυτά αποτελούν ουσιαστικά την προσωπική σας ασφάλεια .Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας μας έχουν θέρμανση , κλιματισμό , αποδυτήρια με ντουλάπες και ντους , ενώ στον ίδιο χώρο δεν «αλλάζουν» άνδρες και γυναίκες. Θα σας πρότεινα να έχετε μία πετσέτα μαζί σας για να σκουπιστείτε, να κάνετε το μπάνιο σας αν θέλετε και να ντυθείτε ωστόσο εάν δεν φέρετε πετσέτα μην ανησυχείτε έχουμε να σας δώσουμε μέχρι και σαμπουάν. Ένα δεύτερο εσώρουχο η μαγιό είναι το μοναδικό που πρέπει να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες μαζί τους.

Τον χειμώνα όταν έχει πολύ κρύο πάρετε και ένα φλις η φούτερ μπλουζάκι μαζί σας.

Υπάρχουν ντουλάπες να αφήσετε τα ρούχα σας και χρηματοκιβώτια να αφήσετε τα πολύτιμα σας αντικείμενα.

Τα λεωφορεία μας αναλαμβάνουν να μας πάνε στην αφετηρία της διαδρομής οπού ο οδηγός μας θα μας κάνει ένα σύντομο μάθημα και ξεκινάμε.

Στη βάρκα του rafting, δηλαδή, όλοι οι καλοί χωράνε!

“ Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής οι οδηγοί μας σας βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο τα οποία γράφονται σε DVD και τα παίρνετε μαζί σας ως αναμνηστικά φεύγοντας. ”

Αν είστε φυσιολάτρες θα ξετρελαθείτε. Αν είστε αθλητικοί τύποι, θα αποτελέσει την καλύτερη προπόνηση. Αν αγαπάτε το νερό, μόλις βρήκατε τον τρόπο να κολυμπήσετε και το χειμώνα.

Αν θέλετε περισσότερες διευκρινίσεις για τα προγράμματα μας μην διστάσετε να μας πάρετε τηλέφωνο ή επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας δώσουμε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και κατευθύνσεις.

Βαθμοι δυσκολιας για το rafting

Όπως όλα τα σπορ περιπέτειας έτσι και το ράφτινγκ έχει κάποιο βαθμό επικινδυνότητας συνεπώς και κάποιους κανόνες ασφαλείας. Τα ποτάμια στα οποία μπορεί κάποιος να κάνει rafting κατατάσσονται ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας τους. Έχει επικρατήσει διεθνώς ένα κοινό σύστημα αξιολόγησης και κατάταξης με βαθμούς από το 1 έως το 6.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ
(1) Εύκολο Το νερό κινείται γρήγορα με μικρές αναταράξεις και κύματα. Λίγα εμφανή εμπόδια που αποφεύγονται εύκολα με λίγη εκπαίδευση. Ελάχιστος κίνδυνος για τους κολυμβητές. Μπορεί να τα καταφέρει κανείς και μόνος του.
(2) Για αρχάριους Απλές δίνες με φανερά περάσματα. Μπορεί να χρειαστεί να γίνουν κάποιες μανούβρες, αλλά τα βράχια και τα κύματα αποφεύγονται εύκολα. Μέτρια τα πράγματα. Κανονικά περάσματα ποταμών, μικρές δίνες, χαμηλή ταχύτητα, εύκολα εμπόδια και πολλά eddies (ήσυχα σημεία για στάση και ξεκούραση). Προτείνεται στους πρωτάρηδες αθλητικούς τύπους.
(3) Μέτριας δυσκολίας Δίνες με μέτρια και ευμετάβλητα κύματα που μπορούν να τουμπάρουν ένα ανοιχτό κανό. Η αποφυγή τους δύσκολη. Απαιτούνται: περίπλοκες μανούβρες σε γρήγορα ρεύματα, καλός έλεγχος της βάρκας σε στενά περάσματα. Αυτό μάλιστα. Σχετικά δύσκολο, μεγαλύτερα κύματα και πιο αυξημένη ταχύτητα, στενότερα περάσματα, περισσότερες δίνες, stoppers (κρυμμένα σημεία που «κολλάνε» τη βάρκα και απαιτούν γρήγορες και δυνατές κουπιές) και λιγότερα eddies. Συνιστάται σε νέα, πιο δραστήρια άτομα με καλή φυσική κατάσταση, έστω κι αν είναι πρωτάρηδες.
(4) Για προχωρημένους Μεγάλες, δυνατές αλλά προβλέψιμες δίνες απαιτούν ακριβείς χειρισμούς σε ταραγμένα νερά. Επικίνδυνα σημεία: μικρές πτώσεις , ρουφήχτρες κ.ά. υπάρχουν ανάλογα με το ποτάμι . Απαιτείται γνώση ειδικών χειρισμών της βάρκας. Η αδρεναλίνη αρχίζει πραγματικά να ανεβαίνει. Αρκετά δύσκολη «πίστα» με διαδρομές που απαιτούν συνεχή επιθεώρηση, κρυμμένα εμπόδια, περισσότερο κουραστική με λιγότερα eddies. Προτείνεται σε άτομα που έχουν κάνει κάμποσες φορές rafting και έχουν αντοχές και -το κυριότερο- εδώ δεν παίζουμε και δεν ρίχνουμε τους γκρινιάρηδες της παρέας στο ποτάμι.
(5) Για έμπειρους Μεγάλες παρατεταμένες ή πολύ δυνατές δίνες με εμπόδια που ενδέχεται να βάλουν τον κωπηλάτη σε κίνδυνο. Απότομες πτώσεις από μικρό ύψος, δύσκολες, περίπλοκες διαδρομές και εμπόδια που είναι αδύνατον να αποφευχθούν.
Μεγάλες παρατεταμένες δίνες μπορεί να καταπονήσουν άτομα χωρίς πολύ καλή φυσική κατάσταση. Απαιτείται συνεχής παρατήρηση μπροστά, που μπορεί να είναι δύσκολη.
Μην το επιχειρήσετε αν δεν έχετε παρακολουθήσει σοβαρά μαθήματα rafting και δεν είστε αρκετά έμπειροι. Το στάδιο αυτό περιλαμβάνει δύσκολες διαδρομές με μεγάλη ταχύτητα νερού και καταρράκτες. Απαιτούνται ειδικός εξοπλισμός, καλή εκπαίδευση και εμπειρία σε διαδικασίες διάσωσης.
(6) Για εξαιρετικά έμπειρους Συχνά αυτές οι διαδρομές είναι απρόβλεπτες και εξαντλούν τα όρια επικινδυνότητας με τη δυσκολία και τα εμπόδιά τους. Τα λάθη εδώ μπορεί να αποβούν μοιραία, καθώς η διάσωση ίσως να είναι δύσκολη. Μόνο για ομάδες πολύ έμπειρων, έπειτα από έλεγχο και με όλες τις προφυλάξεις.

Επίσης αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί πιο συστηματικά με το ράφτινγκ και ενδιαφέρεται για δυσκολότερες έως και extreme διαδρομές ή θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ράφτινγκ σαν οδηγός, μπορεί να παρακολουθήσει μια από τις σχολές που διοργανώνει η εταιρεία μας. Οι σχολές αυτές διαρκούν 5-6 μέρες και περιλαμβάνουν μια ακολουθία πρακτικής και θεωρητικής κατάρτισης. Στην τιμή περιλαμβάνεται εκτός από την εκπαίδευση τις μετακινήσεις και ο βασικός εξοπλισμός (βάρκα, κράνη, σωσίβια, κουπιά).

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΤΑΜΙ

Μπορείτε να επιλέξετε το ποτάμι που θέλετε να ακολουθήσετε ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας.

Ποταμός Βοιδομάτης-Χαράδρα Βίκου

Βοιδομάτης-Χαράδρα Βίκου

(2 βαθμός)
Κατάβαση στο καθαρότερο και ομορφότερο ποτάμι της Ευρώπης. Μαγευτική διαδρομή με βαθμούς δυσκολίας 2ου-3ου, διασχίζουμε το καταπράσινο φαραάγγι του Βίκου με αποκορύφωμα την κατάβαση του καταρράχτη στο πέτρνιο γεφύρι της Κλειδωνιάς. Αρχή στην γέφυρα της Αρίστης και τέλος στην Κλειδωνιά.

Ποταμός Αώος (Βοβούσα - Βρυσοχώρι - Κόνιτσα - Μπουραζάνι)

Αώος (Βοβούσα - Βρυσοχώρι - Κόνιτσα - Μπουραζάνι)

(2, 3, 4, 5 βαθμός)
Μια κατάβαση με συνεχή περάσματα στο πιο απαιτητικό ποτάμι της Ελλάδας. Αρχή, το πέτρινο γεφύρι της Βοβούσας και τέλος το όμορφο γεφύρι της Κόνιτσας. Το συγκεκριμένο κομμάτι του Αώου ποταμού περνά ανάμεσα από το 2ο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας (Σμόλικας 2,637μ) και την Οροσειρά της Τύμφης (Γκαμήλα 2,497μ).

Ποταμός 'Αραχθος - Καλαρρύτικος

'Αραχθος - Καλαρρύτικος

(2,3,4 βαθμός)
(χαράδρα Αράχθου - φαράγγι Αράχθου - κάτω Άραχθος) Καταπληκτικές διαδρομές σε όλο το μήκος του Άραχθου με εναλλαγές στα τοπία και στις δυσκολίες του ποταμού. Περάσματα 2ου, 3ου και 4ου βαθμού δυσκολίας μέσα από κοιλάδες και φαράγγια με σπηλιές και μικρούς καταρράκτες.

Ποταμός Αχέροντας (Σεριζιανά - Γλυκή)

Αχέροντας (Σεριζιανά - Γλυκή)

(2 βαθμός)
Καταπληκτική διαδρομή στις "Πύλες του Άδη" με εναλλαγές στα τοπία και στις δυσκολίες του ποταμού. Περάσματα 3ου και 4ου βαθμού δυσκολίας μέσα από το στενό φαράγγι του Αχέροντα.