ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ RAFTING ATHLETIC CENTER

Παρακαλώ περιμένετε...

ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
αποδράστε ελεύθερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

“ Μανιτάρια για όλες τις εποχές του Χρόνου
Φθινόπωρο-Χειμώνας (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος)
Άνοιξη-Καλοκαίρι (Απρίλιος-Ιούνιος) ”

Αν είστε έτοιμοι να μάθετε τα πάντα για τα μανιτάρια, να νιώσετε τη συγκίνηση που προσφέρει η εμπειρία της αναζήτησης και της συλλογής τους και να απολαύσετε ένα από τα εκλεκτότερα εδέσματα του Ζαγοριου τότε θα λατρέψετε το κυνήγι μανιταριών.
Σε προσκαλούν να τα ψάξεις, να τα αναζητήσεις και έχοντας τη συνήθεια να φυτρώνουν σε πολλά διαφορετικά και αναπάντεχα σημεία (ρίζες, ξέφωτα, κορμούς .), σε μυούν στη μαγεία και τις υπέροχες φυσικές ομορφιές του Ζαγοριου.

Εκτός από την απόλαυση που προσφέρει η εξερεύνηση του δάσους, οι μανιταροεξορμήσεις στο Ζαγορι είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τα τοπία του Εθνικού Δρυμού και να περιηγηθεί μέσα σε δάση οξιάς –καρυδιάς και δρυοδαση, σε αλπικά τοπία, και ξέφωτα αλλά και σε παραποτάμιες περιοχές, όπου φυτρώνουν όλες τις εποχές του χρόνου εκατοντάδες είδη άγριων μανιταριών. Με την καθοδήγηση του έμπειρου μανιταροσυλλέκτη που θα σας συνοδεύει στην αναζήτηση των κατάλληλων σημείων όπου «κρύβονται» τα μανιτάρια, θα περπατήσετε σε δάση οξιάς –καρυδιάς και δρυοδασος , θα ψάξετε κάτω από δέντρα και θάμνους με στόχο να βρείτε, να αναγνωρίσετε και να φωτογραφήσετε όσο περισσότερα είδη μανιταριών γίνεται. Θα μάθετε να ξεχωρίζετε τα κυριότερα και νοστιμότερα από αυτά, καθώς και τα πιο επικίνδυνα. Θα μάθετε επίσης πώς να κινείστε μέσα στο δάσος με ασφάλεια, με ποιο τρόπο να μαζεύετε μανιτάρια χωρίς να προκαλείται ζημιά στο δάσος, τη σημασία τους στον κύκλο ζωής του, τί πρέπει να προσέχετε στην αναγνώριση τους .Αυτό που θα χρειαστείτε είναι αδιάβροχα, μπότες και γενικά ένδυση που να ταιριάζει στο βουνό... Τα καλαθάκια, τα μαχαιράκια θα τα έχουμε φροντίσει εμείς για εσάς. Στο τέλος της εκδρομής, όταν το καλάθι σας θα είναι αρκετά γεμάτο με τα άγρια, βρώσιμα μανιτάρια που έχετε βρει, θα τα μαγειρέψουμε .

Όλες οι μετακινήσεις γίνονται με δικά μας μέσα.
Διάρκεια δραστηριότητας περίπου 2-3 ώρες.
Minimum συμμετοχή για την πραγματοποίηση της δραστηριότητας 6 άτομα.

Αν θέλετε περισσότερες διευκρινίσεις για τα προγράμματα μας μην διστάσετε να μας πάρετε τηλέφωνο ή επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας δώσουμε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και κατευθύνσεις.